Ylva Johansson har entledigats, arbetsmarknadsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Pressinbjudan: Nordisk ministerrådskonferens om etablering på arbetsmarknaden

Publicerad

Som del i Sveriges ordförandeskap i Nordiska ministerrådet står statsrådet Ylva Johansson värd för en konferens om etablering på arbetsmarknaden fredag den 13 april. Särskilt fokus ligger på utrikes födda kvinnor.

Sverige är ordförandeland i Nordiska ministerrådet 2018 och arrangerar under våren två konferenser inom ramen för Ministerrådet för arbetsliv. Under fredagens inledande konferens läggs tonvikten vid etablering på arbetsmarknaden bland utrikes födda, med särskilt fokus på kvinnor.

Ylva Johansson håller konferensens inledande anförande och medverkar under förmiddagen också i en paneldebatt med hennes nordiska ministerkollegor Troels Lund Poulsen, Jari Lindström, Ásmundur Einar Daðason samt Anniken Hauglie. Även Stefano Scarpetta från OECD:s direktorat för sysselsättning, arbete och sociala frågor samt Ålands vice lantråd Camilla Gunell deltar i paneldebatten.

Syftet med konferensen är att presentera aktuell forskning på området, diskutera utmaningar och lämpliga policyåtgärder, samt lyfta fram exempel på lyckade etableringsinsatser i Norden.

Inpassering sker via Kopparporten i Rosenbad klockan 8.30-8.50. Möjlighet till fotografering samt intervju med Ylva Johansson finns mellan 10.45-11.00. Föranmälan krävs till presskommunikatör Jesper Lindberg. Observera att antal platser för media är begränsat. Ta med presslegitimation.

Konferensen sänds live på regeringen.se/arbetsmarknadsdepartementet.

Urval av programmet

9.05: Inledningsanförande av Ylva Johansson
9.20: Presentation av resultatet från en ny studie med fokus på utrikes födda kvinnors etablering
9.45: Paneldebatt med de nordiska arbetsministrarna och OECD
10.45: Tid för media

Presskontakt