Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Statsministern tar emot Indiens premiärminister

Publicerad

Den 16–17 april 2018 besöker Indiens premiärminister Narendra Modi Sverige på inbjudan av statsminister Stefan Löfven. De träffas för att bland annat diskutera frågor om innovation, hållbar utveckling och hur de svensk-indiska relationerna ytterligare ska kunna stärkas.

Den globala ekonomiska tillväxten sker framförallt i Asien, inte minst i Indien, som för närvarande är världens snabbast växande stora ekonomi. Regeringen verkar för att stärka Sveriges roll som en central partner för Indien i landets snabba utveckling, inte minst inom innovation.

Svenska företag har en betydande närvaro i Indien sedan många år. Vi ser också hur indiska företag gör betydande investeringar i Sverige. Med ökad handel och investeringar i bägge riktningar stärks jobben och tillväxten i Sverige. Det bilaterala samarbetet sker på en rad områden, som miljö, förnybar energi, forskning och hälsa.

Ur programmet för besöket

Måndag 16 april
Premiärminister Narendra Modi anländer till Sverige.

Tisdag 17 april
Kungen tar emot premiärminister Narendra Modi i audiens på Kungliga slottet.

Statsministern tar emot premiärminister Modi för bilaterala samtal i Sagerska huset. De följs av en arbetslunch i Rosenbad.

På eftermiddagen deltar premiärminister Modi och statsminister Löfven vid rundabordssamtal med näringslivet.

På kvällen hålls ett nordiskt-indiskt toppmöte. Statsministrarna från de nordiska länderna deltar, Lars Løkke Rasmussen, Danmark, Juha Sipilä, Finland, Katrín Jakobsdóttir, Island och Erna Solberg, Norge.

Programmet avslutas med att premiärminister Modi håller ett anförande för den indiska diasporan i Sverige.

Till redaktionen

Ackreditering krävs via UD för att följa besöket. Sista dag att ansöka är torsdag den 12 april 2018. Mer detaljerad information om mötestider och platser skickas till berörd media.

Ackrediteringen har stängt.

Kontakt

Dan Lundqvist Dahlin
Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven
Telefon (växel) 08-405 10 00
Boel Lindbergh
Chef UD:s internationella presscenter
Telefon 08-405 50 08
Mobil 072-735 50 08
e-post till Boel Lindbergh