Innehållet publicerades under perioden

-

Ibrahim Baylan deltar i internationella energiministermöten i Malmö

Publicerad

För att markera att man nu kommit halvvägs in i det femåriga åtagandet från klimatmötet COP21 i Paris, hålls i dagarna ett internationellt energiministermöte, Mission Innovation (MI-3). För Sveriges del medverkar samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan.

Under mötet vill man fira de framgångar man hittills lyckats nå samt fastställa insatser för att påskynda forskning och innovation av ren energiteknologi. Mötet äger rum i Malmö, den 22–23 maj, direkt följt av Clean Energy Meeting (CEM9) i Köpenhamn, Danmark den 24 maj.

Ur programmet:

Tisdag 22 maj

16:00-16:20 World Economic Forum förslag till Mission Innovation: Accelerating Sustainable Energy Innovation
Media är välkommen att delta i eventet. Efteråt finns möjlighet för intervjuer.
Adress: Malmö Live, rum Live 4 & 5, Dag Hammarskjölds Torg 4, Malmö

Onsdag 23 maj

15:00-15:30 Sammanfattning av mötet och vägen framåt mot MI-4 i Vancouver 2019. Ibrahim Baylan och Europeiska kommissionens vicepresident Maroš Šefčovič överlämnar värdskapet till Kanadas representant Kim Rudd.

Media är välkommen att delta i sessionen som även efterföljs av en presskonferens i angränsande rum där möjlighet finns för frågor och enskilda intervjuer.
Adress: Malmö Live, rum High Live 1 (summering) och High Live 4 (presskonferens), Dag Hammarskjölds Torg 4, Malmö

Medtag presslegitimation. Ackreditering sker på plats. För mer information, kontakta pressekreterare Sami Mashial.

Kontakt

Sami Mashial
Pressekreterare hos samordnings- och energi­minister Ibrahim Baylan
Telefon (växel) 08-405 10 00

Globala energimöten i Öresundsregionen

Den 21–25 maj arrangeras den nordiska energiveckan, Nordic Clean Energy Week, på olika platser i Malmö, Lund och Köpenhamn. De nordiska energiministrarna har sitt årliga möte den 22 maj. Den 23 och 24 maj samlas energiministrar från Norden, EU och G20-länder till de globala samarbetena inom Clean Energy Ministerial 9 och Mission Innovation 3 för att driva på utvecklingen av ren energiteknik.