Ann Linde har bytt ansvarsområde, från den 10 september 2019 är hon utrikesminister.

Utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor

-

EU- och handelsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Internationella studenter tog emot Global Swede-diplom

Publicerad

Tisdagen 8 maj arrangerade Utrikesdepartementet, i samarbete med Svenska institutet diplomeringsceremonin Global Swede, för åttonde året i rad.

Foto: Per E Karlsson/Regeringskansliet

EU- och handelsminister Ann Linde, Svenska institutets generaldirektör Annika Rembe och UD:s enhetschef för främjande och hållbart företagande Camilla Melander, uppmärksammade under ceremonin internationella högskolestudenter som utbildat sig i Sverige. Diplom delades ut till ett 20-tal studenter från 17 länder runt om i världen. Studenterna har utmärkt sig inom områden nära relaterade till innovation och entreprenörskap och visat att de är goda representanter för sitt eget land såväl som för Sverige.

Global Swede är en del av det långsiktiga relationsbyggandet med internationella studenter i Sverige. Arbetet skapar broar av transnationella och multikulturella nätverk som långsiktigt bidrar till svensk handel och gynnar arbetet med att nå framtida lösningar.

- Vi måste alla jobba tillsammans för att besegra de nya utmaningarna som vi möter. Nu, mer än någonsin, behöver vi vara vaksamma och skydda demokratiska värderingar. Upplysta, vidsynta unga kvinnor och män - som ni – är avgörande för att det ska lyckas, sa Ann Linde under ceremonin.

Global Swede-alumnerna ingår i ett brett alumnnätverk, administrerat av Svenska institutet, vilket idag omfattar omkring 15 000 personer från 140 olika länder.

Bilder från Global Swede 2018 kommer finnas på Utrikesdepartementets flickr-konto från onsdag 9 maj, alla bilder får användas med Per E Karlsson, Regeringskansliet i credits.

Länk till flickr

Global Swede finns också på Twitter.com: #GlobalSwede

För mer information och intervjuer kontakta UD:s presstjänst.

Presskontakt

UD:s presstjänst
Telefon 08-405 50 10
e-post till UD:s presstjänst
Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00