Näringsministern till Göteborg

Idag och imorgon 9 maj besöker närings- och innovationsminister Mikael Damberg företag och organisationer med säte i Göteborg. Fokus för besöken är jobb och smart industri. Under sitt besök kommer han bland annat att inviga ett industrilabb och hålla ett lunchseminarium tillsammans med utrikesminister Margot Wallström.

Program
Tisdag 8 maj
09.30 Pressträff Smart Industrilabb
Plats: Forskningsgången 6, Campus Lindholmen

11.00 Invigning Smart industrilabb
Invigning av Stena Industry Innovation Laboratory en Chalmersbaserad plattform för flera olika typer av verksamhet: forskning, innovation, utbildning/fortbildning och demonstration
Plats: Forskningsgången 6, Campus Lindholmen

12.30 Delta på Lindholmen Connected.
Lindholmen Science Park arrangerar ett par gånger per år affärsnätverksträffar, Lindholmen connected, för det lokala näringslivet.
Plats: Lindholmen Science Park Lindholmspiren 3-5. Lokal: Open Arena, plan 2

13.30 Tala på Framtidsmässan som arrangeras av Framtidsverket AB, Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen. Syftet med mässan är bland annat att nyansera bilden av vilka jobb som finns och rekrytering inom offentlig sektor.
Plats: Örgrytevägen 5B 402 22 Göteborg, Lisebergs Hallen

14.15 Företagsbesök på Sigma som är ett ledande konsultföretag inom e-hälsa och som satsar på AI. Under besöket kommer de visa upp och testa digital teknik inom e-hälsa, bland annat för att testa hjärtsvikt. De kommer använda två typer av ny teknik, 15 min vardera. Stetoskop som skickar data som AI gör en analys av. Den andra tekniken är hjärtsviktsvåg som kommer visa ett uttalat felvärde (högt blodsocker) för att visa hur den fungerar.
Plats: Lindholmspiren 9, 417 56 Göteborg

Onsdag 9 maj

9.15 Besök och anförande Polhemsgymnasiet
Rundvandring och anförande för elever.
Plats: Diagonalen 4, 417 56. Polhemsgymnasiet.

12.00 Öppet lunchsamtal mellan utrikesminister Margot Wallström och näringsminister Mikael Damberg på Handelshögskolan på temat Sveriges plats i världen och de utmaningar som väntar.
Plats: Vasagatan 1, Handelshögskolan i Göteborg, Malmstenssalen.

 

Kontakt

Daniel Ferreira
Pressekreterare hos närings- och innovationsminister Mikael Damberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-1355692
e-post till Daniel Ferreira

Prenumerera på Näringsdepartementets nyheter

Mikael Damberg på sociala medier