Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Oscar Stenström besöker Ryssland med anledning av Sankt Petersburgs internationella ekonomiska forum

Publicerad

Den 23-25 maj besöker EU- och handelsministerns statssekreterare Oscar Stenström Sankt Petersburgs internationella ekonomiska forum (SPIEF). Syftet med resan är att främja svenska företag och svenska intressen i Ryssland, samt föra bilaterala samtal med ryska företrädare. Under forumet genomför Business Sweden ett rundabordsseminarium med titeln ”Ryssland-Sverige: digital transformation och investeringspotential” med deltagande av representanter för svenska företag i Ryssland och ryska beslutsfattare.

– Forumet är ett bra tillfälle att stödja svenska företag som utnyttjar potentialen i den ryska marknaden och även efterhöra vilka utmaningar de möter och hur dessa kan hanteras, säger Oscar Stenström inför resan. Forumet ger också tillfälle att till ryska statliga företrädare framföra våra synpunkter på Rysslands ekonomiska politik och förklara vilka förbättringar av affärsklimatet som vore önskvärda.

Presskontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00