Peter Eriksson tar ton för plåtslageri och inviger Birgit Nilssons stålpaviljong

I dag, torsdag den 3 maj, kommer bostadsminister Peter Eriksson inte att sjunga, men han kommer att hålla ett anförande när stålpaviljongen La Nilsson invigs på Norrmalmstorg i Stockholm. Paviljongen sätts upp för att främja svenskt plåtslageri och samtidigt i sin design hylla operasångerskan Birgit Nilsson som i år skulle ha fyllt 100 år.

Tid:
Plats: Norrmalmstorg, Stockholm

Det råder idag stor brist på plåtslagare i Sverige. För att uppmärksamma yrket som har långa traditioner i Sverige har Jernkontoret med samarbetspartners valt att för tredje året i rad valt att ställa upp stålpaviljongen på Norrmalms torg. Detta år har den fått namnet La Nilsson för att hylla operasångerskan Birgit Nilsson.

Till utställningen, som bostadsminister Peter Eriksson inviger i dag, har högstadie- och gymnasieskolor bjudits in för att prova på hantverksyrket.

Kontakt

Carl-Martin Vikingsson
Pressekreterare hos bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-135 38 78
e-post till Carl-Martin Vikingsson