Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 10 september 2019 var hon arbetsmarknadsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 10 september 2019 var hon arbetsmarknadsminister.

Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Pressinbjudan: Nordisk konferens om framtidens arbetsmarknad

Publicerad

Digitalisering, robotisering och automatisering står i centrum då Arbetsmarknadsdepartementet i samarbete med Nordiska Ministerrådet anordnar en konferens om framtidens arbetsmarknad i Stockholm den 15–16 maj.

Plats: Aulan, Centralposthuset, Mäster Samuelsgatan 70

Konferensens fokus är hur den teknologiska utvecklingen kommer att påverka framtidens arbetsmarknad, samt dess konsekvenser för efterfrågad kompetens, omställning och behovet av livslångt lärande. Under konferensen kommer aktuell forskning att lyftas fram. Dessutom redogörs för hur nordiska regeringar, myndigheter, företag och arbetsmarknadens parter förbereder sig för framtidens förändringar.

Arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson håller konferensens inledningsanförande klockan 10.35. Statsrådet deltar även i en paneldebatt om utmaningarna och möjligheterna med den teknologiska utvecklingen på framtidens arbetsmarknad klockan 16.00.

Sangheon Lee, Director of Employment Policy Department på ILO, samt Mark Keese, Head of the Skills and Employability Division in the Directorate for Employment, Labour and Social Affairs på OECD, delar båda med sig av sina perspektiv kring framtidens arbetsmarknad under tisdagsförmiddagen. De deltar även i tisdagens paneldebatt tillsammans med Ylva Johansson, Svenskt Näringslivs VD Carola Lemne, SKL:s VD Vesna Jovic samt Ulrika Lindstrand, ordförande för Sveriges Ingenjörer.

Under onsdagsförmiddagen är det fokus på de framtida kompetensbehoven och då talar bland annat Iarla Flynn, Director of Public Policy and Government Relations på Google samt Jens von Axelson från Tillväxtverket. Konferensen avslutas sedan med en paneldebatt klockan 11–12 med företrädare från Arbetsmarknadsdepartementet, Svenskt Näringsliv, SKL, TCO och SACO.

I samband med konferensen visas en utställning som skildrar robotar som hjälpmedel i japansk äldrevård. Utställningen är utlånad från Arbetets museum i Norrköping.

Tid för media finns före paneldebatten på tisdagen. Kontakta pressekreterare Natalie Sial för mer information.

Konferensen sänds live på regeringens webbplats från 10.30 till 17.00 tisdagen den 15 maj, samt från 9.00 till 12.15 onsdagen den 16 maj.

Presskontakt

Natali Sial
Pressekreterare hos arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 10 september 2019 var hon arbetsmarknadsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 10 september 2019 var hon arbetsmarknadsminister.