Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 20 januari 2019 var han landsbygdsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 20 januari 2019 var han landsbygdsminister.

Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Regeringen vill lyfta svensk matkultur i kock-VM

Publicerad

Regeringen har beslutat om 1,9 miljoner kronor för att stötta det svenska deltagandet i kock-tävlingen Bocuse d’Or, även kallat kock-VM. Pengarna går till Gastronomi Sverige och ska stärka möjligheterna till framgång för Sverige i tävlingen. Den världskända tävlingen är ett fönster för att främja svensk gastronomi, svenska livsmedel och export.

- Satsningen på svensk gastronomi är viktig för att marknadsföra och lyfta den högklassiga svenska maten i ett internationellt sammanhang. Det kan leda till ökad efterfrågan på svenska livsmedel och bidra till en ökad livsmedelsexport. Detta är viktigt för jobben och tillväxten på landsbygden, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

Gastronomi Sverige beviljas ett bidrag på 1,9 miljoner kronor fördelat över 2018 – 2019 för deltagandet i den internationella kock-tävlingen Bocuse d'Or. Pengarna ska användas för att stärka Sverigebilden kopplat till gastronomi, måltidsupplevelser, svenska livsmedel och svensk livsmedelsexport.

Presskontakt

Maria Soläng
Pressekreterare
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 20 januari 2019 var han landsbygdsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 20 januari 2019 var han landsbygdsminister.

Om tävlingen:

Bocuse d’Or är världens mest prestigefyllda matlagningstävling med ursprung i Frankrike. Endast en svensk har tidigare vunnit tävlingen, Mathias Dahlgren år 1997. I juni 2018 tävlar svenske Sebastian Gibrand i Bocuse d’Or Europe.