Innehållet publicerades under perioden

-

Stort intresse för Stockholm Tax Conference som inleds idag

Publicerad

Den 30–31 maj samlas drygt 450 deltagare från 90 länder i Stockholm för att diskutera hur en välfungerande och effektiv skatteförvaltning kan byggas upp och arbeta. Finansminister Magdalena Andersson och ministern för internationellt utvecklingssamarbete och klimat Isabella Lövin inledningstalar på konferensen som arrangeras tillsammans med Sida och Skatteverket.

Under konferensens två dagar samlas representanter för regeringar, myndigheter, internationella organisationer, civilsamhälle och näringsliv från olika delar av världen för att diskutera kapacitetsbyggnad på skatteområdet. För Sverige är konferensen ett viktigt led i arbetet för att bidra till det universella genomförandet av Agenda 2030 och till arbetet för att motverka skatteflykt och skatteundandragande.

Bland konferensens talare kan nämnas Sydafrikas tidigare president Thabo Mbeki, grundare av The Thabo Mbeki Foundation som ska tala om "The importance of political leadership for domestic resource mobilization"; Mohammad Abdul Mannan, Minister of State, Bangladesh, Harry Tonino, Chief of Capacity Development Unit of the International Tax and Development Cooperation Branch in the Financing for Development Office, UN, James A Brumby, Senior Director, Governance, World Bank, Felix Fernandez Shaw, EU-kommissionen DEVCO, Darma Romero, Head of Exchange of Information, General Revenue Directorate, Ministry of Economy and Finance, Panama, Elfrieda Stewart Tamba , Commissioner General, Liberia Revenue Authority, co-chair ATI, Steering Committee och Monica Bhatia, Head of Secretariat, Global Forum on Transparency and Exchange of Information for Tax Purposes.

När: 30-31 maj 2018

Var: Stockholm Waterfront Congress Centre, Nils Ericsons Plan 4, Stockholm, T-bana: T-Centralen och Stockholm Central.

Programmet för konferensen: www.stockholmtaxconference2018.se

Twitter:

#sthlmtaxconf
#taxf4dev
#globalgoals

Kontakta pressekreterare för eventuella intervjuförfrågningar med ministrar.

Kontakt

Isabel Lundin
Pressekreterare hos finansminister Magdalena Andersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-296 46 38‬
e-post till Isabel Lundin
Gösta Brunnander
Pressekreterare hos finansminister Magdalena Andersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Maud Larsen
Pressekreterare hos minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister Isabella Lövin
Telefon (växel) 08-405 10 00
Katarina Hellström
Politiskt sakkunnig hos minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat Isabella Lövin
Telefon 08-405 10 00
Mobil 070-542 14 28
e-post till Katarina Hellström
UD:s presstjänst
Telefon 08-405 50 10
e-post till UD:s presstjänst