Sven-Erik Bucht har entledigats, Landsbygdsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Sven-Erik Bucht öppnar kinesiska dörrar åt svenska företag

Publicerad

Som en del i regeringens satsning på livsmedelsexport befinner sig landsbygdsminister Sven-Erik Bucht i nästa vecka i Shanghai för att bidra till att öka den svenska livsmedelsexporten till Kina. Sven-Erik Bucht inviger den svenska samlingsmontern på SIAL-mässan och gör företagsbesök i Shanghai.

SIAL är Kinas största mässa för mat och dryck och har runt 100 000 besökare som möter 3 200 utställare från 67 olika länder, bland dem många svenska företag.

Landsbygdsministern Sven-Erik Bucht kommer på mässan att bland annat inviga den svenska samlingsmontern som är en satsning inom ramen för livsmedelsexportprogrammet Try Swedish.

- Kina är en marknad med enorm potential men som har många hinder på vägen. En ökad livsmedelsexport är en bärande del av livsmedelsstrategin och viktigt för jobben på svensk landsbygd. Jag kommer att vara i Kina för att stötta svenska företag och bidra till att lyfta Sveriges styrkor och fantastiska livsmedel, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

I samband med resan besöker landsbygdsminister Sven-Erik Bucht IKEA i Xuhui och IKEA Food. Sven-Erik Bucht besöker i Shanghai även det svenska företaget AAK som tillverkar vegetabiliska oljor och som investerat i en stor anläggning utanför Shanghais. Tillsammans med svenska livsmedelsproducenter träffar landsbygdsministern även en av Shanghais största livsmedelsproducenter, Bright Food Group.

Presskontakt

Maria Soläng
Pressekreterare
Telefon (växel) 08-405 10 00