Sven-Erik Bucht har entledigats, Landsbygdsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-

Ardalan Shekarabi och Sven-Erik Bucht inviger det nya servicekontoret i Malung-Sälen

Tisdag 12 juni invigs det nya servicekontoret i Malung-Sälen som kommer att erbjuda service från Försäkringskassan, Skatteverket och Pensionsmyndigheten. Civilminister Ardalan Shekarabi och landsbygdsminister Sven-Erik Bucht deltar vid invigningen tillsammans med representanter från Försäkringskassan och Skatteverket.

Media är välkomna att delta. Kontakta pressekreterare Matilda Glas för mer information.

Tid: 14.00-15.00
Plats: Lisagatan 51-52, Malung-Sälen

Välkomna!

Vad är ett servicekontor?

På servicekontoren samverkar Skatteverket, Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten för att kunna erbjuda medborgare hjälp med olika frågor på ett och samma ställe. Det innebär att varje handläggare kan hjälpa till med både skatte-, försäkrings- och pensionsärenden. Du kan bland annat få allmän vägledning och råd, hjälp med blanketter och ansökningar, information om pågående ärenden och hjälp att boka möten med handläggare i specifika ärenden. På vissa servicekontor erbjuds i dag även möjlighet att ansöka om Id-kort.

Från och med 1 januari 2019 kommer Statens Servicecenter att ansvara för verksamheten

Om de nya servicekontoren

Regeringen har gett Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket i uppdrag att etablera tio nya servicekontor fram till den 30 juni 2018. Inriktningen är att sex kontor ska lokaliseras till Jokkmokk, Kramfors, Malung-Sälen, Sorsele, Vimmerby och Överkalix, samt att fyra servicekontor ska förstärka den lokala statliga servicen i Brandbergen i Haninge, stadsdelen Vivalla i Örebro, stadsdelen Rosengård i Malmö och stadsdelen Angered i Göteborg. Det innebär att kontoren kan placeras i eller i närheten av dessa stadsdelar.