Innehållet publicerades under perioden

-

Den 27 juni 2018 deltar utrikesminister Margot Wallström i konferensen Ukraine Reform Conference i Köpenhamn

Danmarks utrikesminister Anders Samuelsen och Ukrainas utrikesminister Pavlo Klimkin bjuder in sina kollegor från EU, Norge, Schweiz, USA och Kanada liksom en lång rad internationella organisationer för att tillsammans med ministrar från den ukrainska regeringen under ledning av premiärminister Volodymyr Grojsman diskutera ukrainska reformansträngningar.

Förra årets konferens ägde rum i London under utrikesminister Boris Johnsons värdskap. Vid konferensen i Köpenhamn kommer utrikesminister Wallström att framhålla Ukrainas framgångar på områden som decentralisering och genderarbetet – två områden där Sverige ger ett omfattande stöd. Utrikesministern kommer också att betona vikten av att stödja det dynamiska ukrainska civilsamhället, som spelar en nyckelroll i den ukrainska reformprocessen, liksom vikten av att den ukrainska regeringen intensifierar ansträngningarna på områden som rättssamhället och anti-korruption.

Kontakt

Pezhman Fivrin
Pressekreterare hos utrikesminister Margot Wallström
Telefon 08-405 53 61
Mobil 072-526 68 18
e-post till Pezhman Fivrin