Landsbygdsministern startar inlandsresan i Värmland

Landsbygdsminister Sven-Erik Buchts inlandsresa längs med E45:an inleds i dag och i morgon med besök i värmländska kommunerna Grums, Torsby och Filipstad. Sven-Erik Bucht kommer bland annat att besöka en bokbuss, en brandstation samt verksamheter inom besöksnäringen.

Måndagen börjar med att landsbygdsministern hälsar på brandpersonalen på brandstationen i Filipstad för att prata om den skogsbrand som härjade i orten för en vecka sedan. Sven-Erik Bucht kommer även fördjupa sig i det räddnings- och släckningsarbete som pågår just nu i de värmländska skogarna.

Efter besöket i Filipstad inleder landsbygdsminister Sven-Erik Bucht en fyra dagar lång bilresa längs E45:an genom Värmland, Dalarna, Jämtland och Västerbotten.

I Grums kommun besöker Sven-Erik Bucht den moderna konsthallen Sliperiet i Borgvik. Konsthallens utställningar porträtterar många gånger landsbygd som möter staden.

Färden fortsätter sedan till Värmskog där landsbygdsministern deltar i ett öppet möte och besöker caféet som bär ortens namn. Caféets verksamhet innehåller även lanthandel och stug- och kanotuthyrning.

På tisdagen ska landsbygdsministern besöka bokbussen i Torsby samt delta i ett öppet möte på biblioteket.

Landsbygdsministern ska sedan besöka företaget Vildmark i Värmland i Stöllet i Torsby kommun. Företaget är verksamt inom besöksnäringen och erbjuder bland annat timmerflottfärder på Klarälven och bäversafari.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht påbörjade sin Sverigeresa i februari 2017 och har sedan dess besökt ett hundratal landsbygdskommuner i hela Sverige.

Program:

Måndag den 11 juni

Besök Filipstads brandstation
Tid: Kl. 15.00
Plats: Schéelegatan 1, Filipstad

Besök Sliperiet
Tid: Kl. 17.00
Plats: Gamla landsvägen 6, Borgvik

Öppet möte/besök Värmskog Café
Tid: Kl. 18.15
Plats: Värmskog, Grums

Tisdag den 12 juni

Öppet möte biblioteket i Torsby
Tid: Kl. 9.30
Plats: Fabriksgatan 2, Torsby

Besök bokbussen
Tid: Kl. 10.35
Plats: Fabriksgatan 2, Torsby

Besök Vildmark i Värmland
Tid: Kl. 11.45
Plats: Klarälven Camping, Ytnäsängen, Stöllet

Media är välkomna att delta under delar av programmet. Vid intresse kontakta pressekreterare Maria Soläng.

Kontakt

Maria Soläng
Pressekreterare hos landsbygdsminister Sven-Erik Bucht
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 072-2061947
e-post till Maria Soläng