Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Morgan Johansson leder nordiskt ministermöte i Lund

Publicerad

Den 1 juni tar justitie- och inrikesminister Morgan Johansson emot sina nordiska kollegor. Justitieministrarna kommer bland annat att besluta om utökat nordiskt polissamarbete och åtgärder för att stärka förebyggandet av terrorism. Under mötet kommer också frågan om sexualbrott mot barn på internet att diskuteras.

Tid:
Plats: Lunds rådhus, Stortorget 7, Lund

Medtag presslegitimation

Sverige är ordförande i det nordiska ministerrådet under 2018. Det svenska ordförandeskapet har på en mer övergripande nivå tre teman. Ett av dem är "Ett tryggt och öppet Norden" där fokus ligger på samarbete kring de breda säkerhetsfrågorna med trygghet och öppenhet som ledord.

I samband med mötet hålls en gemensam presskonferens med de nordiska justitieministrarna.

Presskontakt

Sofie Rudh
Pressekreterare hos justitie- och inrikesminister Morgan Johansson
Telefon 08- 405 27 37
Mobil 072-5457421
e-post till Sofie Rudh