Näringsminister Mikael Damberg besöker Umeå 8 juni

Närings- och innovationsminister Mikael Damberg besöker Umeå fredagen den 8 juni. Han kommer bland annat att besöka inkubatorn Uminova Expression och forsknings- och innovationscentret Sliperiet, samtala om Norrbotniabanan med kommunala bolaget INAB samt få information om Hälsoskolan.

Journalister är välkomna att vara med på alla besök. För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta pressekreterare Daniel Ferreira.

9.45 Uminova Expression och Sliperiet, Östra Strandgatan 32
Uminova Expression är inkubator, en kreativ utvecklingsmiljö där enskilda personer och företag kan testa sina idéer inom konstnärliga, kreativa och kulturella näringar. Sliperiet är ett forsknings- och innovationscentrum och fungerar som mötes- och arbetsplats för event och experiment.

11.15 Samtal med INAB om Norrbottniabanans betydelse för tillväxt och företagande, Umestan hus 4
INAB, Infrastruktur i Umeå AB, är ett kommunalt bolag som arbetar för att skapa effektiva och långsiktigt hållbara logistik- och transportlösningar. INAB samordnar järnvägs- och sjöfartsfrågor. VD Bertil Hammarstedt och delar ur styrelsen är med under mötet.

14.00 Deltar i samverkansgruppen på Hälsoskolan, Stadshuset
I skolorna bedrivs undervisning för nyanlända kring normer och värderingar genom ett nystartat samarbete mellan Ensamkommande barn (EKB), Gymnasieskolans Språkintroduktion (SI), Umeå fritid och Ungdomshälsan. Inledande fokus är mänskliga rättigheter, jämställdhet, HBTQ frågor och sexuell juridik. Detta sker inom ramen för Hälsoskolan.

Kontakt

Daniel Ferreira
Pressekreterare hos närings- och innovationsminister Mikael Damberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-1355692
e-post till Daniel Ferreira