Näringsministern besöker Skellefteå

Idag 12 juni besöker närings- och innovationsminister Mikael Damberg Skellefteå för att delta vid konferensen Euro Mine Expo. Mikael Damberg kommer också att träffa representanter från Skogsstyrelsen som ska berätta om regeringsuppdraget Gröna jobb.

Program

13.30 Tillgänglig media, Euro Mine Expo
Plats: Skellefte Kraft Arena, Mossgatan 27, Skellefteå

14.25 Håller anförande på konferensen Euro Mine Expo
Plats: Skellefte Kraft Arena, Mossgatan 27, Skellefteå

15.20 Näringsministern träffar arbetslag som arbetar med Gröna jobb, Skogsstyrelsen berättar om gröna jobb som ska hjälpa långtidsarbetslösa och nyanlända i arbete. Mikael Damberg får en guidad tur och träffar deltagare i programmet.

För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta pressekreterare Daniel Ferreira.

Kontakt

Daniel Ferreira
Pressekreterare hos närings- och innovationsminister Mikael Damberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-1355692
e-post till Daniel Ferreira

Faktaruta

Skogsstyrelsen tillsammans med 25 andra myndigheter har av regeringen fått i uppdrag att tillvarata den jobbpotential som finns inom de gröna näringarna. Målgruppen för de gröna jobben är nyanlända och personer som varit utan arbete en längre tid.

Det handlar om olika natur- och markvårdande arbetsuppgifter utomhus. Exempel är slyröjning vid banvallar och vägar, rusta naturleder, inventera geologiska objekt, bekämpa invasiva arter eller städa stränder. Detta är ett arbete som ska kräva kort introduktion och efteråt ska den som utfört arbetet vara bättre rustad för att kunna få ett nytt jobb.

Prenumerera på Näringsdepartementets nyheter

Mikael Damberg på sociala medier