Ylva Johansson och Annika Strandhäll deltar vid EPSCO i Luxemburg

Torsdag den 21 juni deltar arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson och socialminister Annika Strandhäll vid EU:s ministerrådsmöte för sysselsättning, socialpolitik, hälso- och sjukvård samt konsumentfrågor (EPSCO) i Luxemburg.

Vid mötet väntas ministrarna besluta om allmän inriktning om arbetsvillkorsdirektivet, direktivet om balans mellan arbete och privatliv samt förordningen om samordning av de sociala trygghetssystemen.

I förhandlingarna om arbetsvillkorsdirektivet har Sverige varit pådrivande för att värna den svenska kollektivavtalsmodellen och arbetsmarknadens parters autonomi, inklusive deras avtalsfrihet och ansvar att säkerställa ett fullgott skydd åt arbetstagarna.

Läs mer om mötet.

Kontakt

Matilda Malmquist Glas
tf. pressekreterare hos arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 070-3670364
e-post till Matilda Malmquist Glas
Jakob Andersson
Pressekreterare hos socialminister Annika Strandhäll
Telefon 072-450 41 85
e-post till Jakob Andersson

Prenumerera på Socialdepartementets nyheter

Prenumerera på nyheter från Arbetsmarknadsdepartementet

Vill du ha aktuell information från Arbetsmarknadsdepartementet?