Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Ann Linde träffar svenskar i London

Publicerad

EU- och handelsminister Ann Linde besöker London den 22-23 augusti 2018. Vid ett öppet möte på Svenska kyrkan i London kommer Ann Linde att träffa svenskar som bor i Storbritannien för att diskutera medborgerliga rättigheter efter Brexit. Ann Linde kommer även att ha överläggningar med Dominic Raab, brittisk minister med ansvar för utträdet ur EU samt träffa Keir Starmer, från Labour.

- Den svenska regeringen har hela tiden stått upp för svenskar som bor i Storbritannien. För mig är det viktigt att lyssna på den oro som uppstår och de problem som svenskar i Storbritannien upplever, säger EU- och handelsminister Ann Linde.

Vid besöket kommer Ann Linde även att träffa Dominic Raab, den ansvariga ministern för Storbritanniens utträde ur EU.

- Jag kommer att understryka vikten av en ansvarsfull och ordnat process framöver. Det är nu sju månader kvar innan Storbritannien lämnar EU och nu måste alla inblandade bidrar konstruktivt den korta tid vi har kvar att förhandla, säger Ann Linde.

Kontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00