Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

EU- och handelsminister Ann Linde medverkar vid Fashion Week Stockholm

Publicerad

EU- och handelsminister Ann Linde medverkar vid Fashion Week Stockholm, den viktigaste exportfrämjandeaktiviteten för den svenska modebranschen, den 28 augusti i syfte att medverka i Fashion Week Stockholms presskonferens.

Under sin medverkan vid modeveckan kommer Ann Linde att träffa aktörer från modebranschen, medier, myndigheter, organisationer, akademin och andra branscher. Ann Linde kommer tala om internationalisering, export och Brexit.

- För att ytterligare främja mode på den internationella marknaden, främst för små och medelstora företag via välkända internationella kunder, influencers och press, kommer jag att verka för ett stöd till Swedish Fashion Council för projektledning och kommunikation i samband med modeveckorna, säger EU- och handelsminister Ann Linde.

Den svenska modebranschen tillhör en av de snabbt växande exportbranscherna i Sverige och i en internationell jämförelse ökar intresset för svenskt mode i världen. Branschens egen statistik visar att exporten ökade totalt med 5,8 procent varav de små- och medelstora företagen ökade sin export med hela 20 procent! Sedan mätningarna inleddes för sju år sedan har det skett en ökning med drygt 60 procent av hela modebranschen och exporten har ökat med nära 90 procent.

- Regeringens exportstrategi omfattar ett batteri av åtgärder för att stärka exporten i svenska företag, inklusive modebranschen. Bland annat stärks exportrådgivningen, tillgången till finansiering, fler ambassader och Business Sweden-kontor har öppnats och en särskild satsning har gjorts genom ett nyinstiftat exportpris för de kulturella och kreativa näringarna, tillägger Ann Linde.

Kontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00