Innehållet publicerades under perioden 3 oktober 2014 till den 20 januari 2019

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 9 september 2019 var hon utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor.

Mellan den 25 maj 2016 och den 20 januari 2019 var hon EU- och handelsminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 9 september 2019 var hon utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor.

Mellan den 25 maj 2016 och den 20 januari 2019 var hon EU- och handelsminister.

Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

FN:s fredsbevarande insatser väljer Ericssons LTE-nätverk

Publicerad

Svenska företags innovationsförmåga och hållbarhetskompetens presenteras för FN och det multilaterala systemet med stöd av Business Sweden. FN har valt Ericsson som leverantör av ett LTE-system för deras fredsbevarande styrkor.

Det handlar om ett ramavtal av strategisk betydelse både för Ericsson och FN. Avtalet kan ge möjlighet till affärer för tiotals miljoner US-dollar under de närmaste tre åren vilket kommer att påtagligt bidra till svensk export till FN-systemet.

- Jag gratulerar Ericsson till affärsavtalet, ett kontrakt som löper över flera år, som har krävt ett tålmodigt arbete för att vinna. Detta är ett lysande och inspirerande exempel på att svensk teknologi kan förse FN med moderna lösningar på ett område där det verkligen behövs, säger EU- och handelsminister Ann Linde.

Enligt Sveriges exportstrategi ska särskilda insatser göras för att öka svensk varu- och tjänsteexport till FN-systemet och andra multilaterala organisationer. För det ändamålet har Business Sweden byggt upp ett nytt affärsområde. Det är en långsiktig ansats. Effekterna i form av ökad försäljning kan, som i detta fall, komma stegvis i form av enstaka stora affärer, men märks också i att antalet små och medelstora företag som är aktiva på FN-marknaden ökar som en följd av främjandeinsatserna.

- Det är en hjärtefråga i Sveriges exportstrategi att svenska företags innovationsförmåga och hållbarhetskompetens kommer bättre till användning inom FN och det multilaterala systemet, menar Ann Linde. Detta efterfrågas inom FN-systemet. Vi vill göra vår del för att svenska företag ska kunna göra bra affärer på FN-marknaden. Det finns en stor outnyttjad potential, säger EU- och handelsminister Ann Linde.

I vintras ledde Ann Linde en företagsdelegation till FN i New York i syfte att ge den svenska delegationen insikt i och kunskap om hur de kan öka sin försäljning till FN-systemet globalt och samtidigt utveckla strategiska partnerskap med FN. Att just svensk teknologi kommer att användas i FN:s fredsinsatser - i en så relativt stor affär - innebär möjligheter för andra svenska bolag.

Presskontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 9 september 2019 var hon utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor.

Mellan den 25 maj 2016 och den 20 januari 2019 var hon EU- och handelsminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 9 september 2019 var hon utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor.

Mellan den 25 maj 2016 och den 20 januari 2019 var hon EU- och handelsminister.