Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Handelsminister Ann Linde delar ut utmärkelser till årets främjarambassader

Publicerad

Varje år uppmärksammar UD de utlandsmyndigheter som lyckats särskilt väl i sitt främjandearbete och årets vinnare är ambassaden i Tokyo och generalkonsulatet i Istanbul. EU- och handelsminister Ann Linde delade under måndagen ut diplom till Magnus Robach, ambassadör i Tokyo, och Therese Hydén, generalkonsul i Istanbul.

Ambassaden i Tokyo har under flera års tid haft väldigt hög nivå i sitt främjande och tilldelas i år utmärkelsen "Årets främjarambassad".

Nomineringen lyder:

Ambassaden har år efter år bedrivit ett intensivt, integrerat och långsiktigt främjande med tydliga strategiska målsättningar. Med jubileumsåret som fond och utgångspunkt har ambassaden i sann Team Sweden-anda höjt nivån på handels- och innovationsutbytet, visat en moderniserad Sverigebild samt riktat uppmärksamhet mot hållbarhet- och jämställdhetsfrågor.

Priset för "Årets främjarprojekt" går till generalkonsulatet i Istanbul och deras initiativ till en integrerad och strategisk regional satsning.

Nomineringen lyder:

Ett välintegrerat projekt som kombinerat handels- och Sverigefrämjandet för att skapa ett enkelt och effektivt främjarverktyg som lett till konkreta resultat i form av försäljningsökningar. I samarbete med varumärken såsom Husqvarna och Sandqvist har generalkonsulatet tagit fram etiketter till respektive produkt med tydlig visuell identitet för att framhäva varumärket Sverige tillsammans med företagens egna.

Juryn tittar på huruvida ambassaden eller ambassadens projekt är innovativt, integrerat, långsiktigt samt på påvisade resultat och exceptionella framsteg. Utöver detta har juryn även tittat på om ambassaden genom sitt främjande bidragit till aktuella politiska prioriteringar, såsom att genomföra åtgärderna i regeringens exportstrategi samt handlingsplanen för den feministiska utrikespolitiken.

Kontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00