Innehållet publicerades under perioden

-

Idrottsministern pratar fotbollens samhällsnytta

Fotbollens betydelse för folkhälsa och andra socioekonomiska faktorer är temat för den pilotstudie som UEFA och Svenska Fotbollförbundet presenterar på torsdag den 23 augusti. I samband med pressträffen kommenteras studiens slutsatser av idrottsminister Annika Strandhäll.

Tid:
Plats: Scandic Klara, Slöjdgatan 7

Pilotstudien, som UEFA tagit fram, bygger på vetenskapliga undersökningar i Sverige och Rumänien om fotbollens olika sociala effekter.

Vid pressträffen deltar utöver idrottsministern bland andra Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson, representanter från UEFA och Europarådet samt ordföranden för Rumänska Fotbollförbundet.

För mer information, kontakta pressekreterare Jakob Andersson.

Kontakt

Jakob Andersson
Pressekreterare hos socialminister Annika Strandhäll
Telefon 072-450 41 85
e-post till Jakob Andersson