Innehållet publicerades under perioden

-

Utrikesminister Margot Wallström deltar i konferens för kvinnliga utrikesministrar i Kanada

Den 21–22 september deltar utrikesminister Margot Wallström i konferensen Women Foreign Ministers’ Meeting i Montreal, Kanada. Konferensen leds av Kanadas utrikesminister Chrystia Freeland och EU:s höga representant för utrikes frågor och säkerhetspolitik Federica Mogherini. Utrikesministern deltar även vid en arbetsfrukost tillsammans med civilsamhällesorganisationer.

Utrikesministern kommer vid konferensen att hålla ett anförande under sessionen om främjande av global fred, säkerhet och välstånd inom ramen för en regelbaserad internationell ordning. I anförandet kommer utrikesministern att lyfta den svenska feministiska utrikespolitiken och erfarenheterna från Sveriges medlemskap i FN:s säkerhetsråd.

Kontakt