Innehållet publicerades under perioden

-

Utrikesministern deltar vid FN:s generalförsamling

Den 26–27 september deltar utrikesminister Margot Wallström i öppnandet av FN:s generalförsamling i New York.

De svenska prioriteringarna är en hållbar utveckling, arbetet mot klimatförändringarna, att stärka FN:s konfliktförebyggande och fredsbevarande arbete, att stödja generalsekreterarens initiativ för att reformera och effektivisera FN samt hantering av de mest akuta kriserna i världen så som Syrien och Myanmar.

Utrikesminister Wallström kommer under sitt besök att delta i generalsekreterarens klimattoppmöte och högnivåmöten om situationerna i Somalia och Mali och Sahel-regionen, liksom i möten som uppmärksammar palestinska flyktingar samt FN:s humanitära nödfond. Utrikesministern kommer också att träffa ett antal ledare för att diskutera aktuella utrikes- och säkerhetspolitiska frågor.

Då Sverige är medlem i säkerhetsrådet kommer utrikesministern under veckan även att ha ett antal möten om aktuella frågor som står på säkerhetsrådets dagordning, inklusive Nordkorea och icke-spridning av massförstörelsevapen. Utrikesminister Margot Wallström kommer att finnas på plats den 26–27 september.

För mer information och detaljerat program kontakta Pezhman Fivrin.

Kontakt

Pezhman Fivrin
Pressekreterare hos utrikesminister Margot Wallström
Telefon 08-405 53 61
Mobil 072-526 68 18
e-post till Pezhman Fivrin