Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Ann Linde deltar i arktiskt ministermöte i Berlin

Publicerad

EU- och handelsminister Ann Linde deltar den 26 oktober i det andra arktiska ministermötet under värdskap av Tyskland, Finland och EU-kommissionen där 22 länder och sex urfolksorganisationer är representerade. Ministermötet är en uppföljning till ministermötet om arktisk forskning som hölls 2016 i Washington DC.

Från Sverige deltar Ann Linde som ersätter Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning. Vid mötet väntas ministrarna diskutera behoven av ökat forskningssamarbete bland annat för att studera klimatförändringarnas effekter på Arktis. Miljöförändringarnas påverkan på lokalbefolkningens liv och försörjning kommer att kräva insatser för att möjliggöra för människorna i Arktis att fortsätta leva där. Närmare forskningssamarbete är avgörande för att finna lösningar på många av de problem som klimatförändringar för med sig i Arktis.

Kontakt

Darina Agha
Pressekreterare hos EU- och handelsminister Ann Linde
Telefon 072-708 16 27
e-post till Darina Agha