Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Näringsministern diskuterar batterier i Bryssel 15 oktober

Publicerad

Närings- och innovationsminister Mikael Damberg åker till Bryssel måndag 15 oktober för att möta sina kollegor i EU:s batteriallians.

Med på mötet är också det svenska företaget Northvolt.

Sverige har goda förutsättningar för att producera hållbara batterier. Batterier spelar också en stor roll för att nå det mål som riksdagen beslutat om: att Sveriges elproduktion ska vara 100 procent förnybar 2040.

Fakta

EU:s batteriallians, EU Battery Alliance, startades 2017.  Syftet är att samla intresserade medlemsländer samt aktörer för battericelltillverkning. Sverige, Österrike, Belgien, Tjeckien, Tyskland, Finland, Frankrike, Italien, Polen, Slovakien, Spanien, Storbritannien samt EIB (European Investment Bank) är medlemmar.

Kontakt

Sami Mashial
T.f. pressekreterare hos närings- och innovationsminister Mikael Damberg
Telefon (växel) 08-405 10 00