Strandhäll till hälsotoppmöte i Kazakstan

Den 25–26 oktober deltar socialminister Annika Strandhäll på ett hälsotoppmöte i Kazakstans huvudstad Astana. Resans huvudsyfte är att lyfta frågan om hälso- och sjukvård för alla samt utvecklingen av den nära vården, primärvården. Sverige kommer även aktivt att lyfta frågor om antibiotikaresistens.

Den första globala primärvårdsdeklarationen, Hälsa för alla, antogs i Alma-Ata i Kazakstan 1978. Nu, 40 år senare, ska en förnyad deklaration antas som också kopplar till de globala målen för Agenda 2030.

Konferensen arrangeras av världshälsoorganisationen WHO, Unicef och Kazakstans hälsodepartement. För mer information, kontakta pressekreterare Victor Harju.

Kontakt

Victor Harju
Pressekreterare hos socialminister Annika Strandhäll
Mobil 072-504 36 70
e-post till Victor Harju