Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Erasmus och ungdomsfrågor i fokus på rådsmöte i Bryssel

Publicerad

I dag, måndag den 26 november, träffar gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström sina EU-kollegor i Bryssel för att diskutera ungdoms- och utbildningsfrågor.

En av frågorna på dagordningen rör EU:s program för utbildning, ungdom och idrott Erasmus+. Nuvarande program avslutas 2020 och nu tas ett viktigt steg mot ett nytt program för perioden 2021–2027. Nya förslag i programmet innehåller bland annat satsningar på universitetsnätverk i Europa, rörlighet för elever i grund- och gymnasieskolan och bättre kvalitet i yrkesutbildningar.

Vid rådsmötet kommer ministrarna även att anta en rådsresolution om en ny ungdomsstrategi för perioden 2019–2027 som ska utveckla det ungdomspolitiska samarbetet inom EU. Det blir också en riktlinjedebatt om hur strategin ska genomföras.

Ministrarna ska även diskutera ett förslag till förordning om den europeiska solidaritetskåren 2021–2027 som ska stödja volontärarbete och arbetslivserfarenhet för unga, samt anta slutsatser om ungdomsarbetet i samband med migrations- och flyktingfrågor.

Presskontakt

Tora Heckscher
Pressekreterare hos gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström
Telefon (växel) 08-405 10 00