Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Infrastrukturministern besöker Shanghai

Publicerad

Infrastrukturminister Tomas Eneroth besöker Kina den 4 till 6 november för att, som ett av många EU-länder, delta vid importmässan China International Import Expo i Shanghai. Eneroth kommer bland annat att inviga den svenska landspaviljongen vid mässan, där ett 40-tal svenska företag finns representerade. Syftet med besöket är att främja svensk-kinesiskt handelsutbyte med fokus på innovation och hållbarhet.

China International Import Expo i Shanghai är ett kinesiskt initiativ som anordnas för första gången där inbjudna länder och företag från hela världen deltar. Sverige deltar med en nationell paviljong där svenska företag visar upp innovativa lösningar inom områdena smarta städer, framtidens material, biobaserad- och cirkulär ekonomi, nästa generations resor och transporter, life science samt uppkopplade industri och nya material.

Infrastrukturministern kommer också att delta vid ett högnivåforum om handel och ekonomi i anslutning till mässan. Därutöver kommer Eneroth att främja svenska näringslivsintressen vid ett rundabordssamtal tillsammans med nordiska och kinesiska företag.

Presskontakt

Karin Boman Röding
Pressekreterare hos infrastrukturminister Tomas Eneroth och pressamordnare på Infrastrukturdepartementet
Telefon (växel) 08-405 10 00