Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Anna Ekström firar komvux 50-årsjubileum i Södertälje

Publicerad

I dag, fredag den 7 december, reser gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström till Södertälje för att besöka Södertälje vuxenutbildning och fira att det i år är 50 år sedan komvux startade i Sverige. Ministern kommer också att delta i ett panelsamtal hos Scania.

1968 genomfördes flera förändringar av skolsystemet. Komvux föddes ur idéer om rörlighet på arbetsmarknaden och ett livslångt lärande för att ge vuxna samma möjlighet att skaffa sig gymnasiekompetens som ungdomar. Kommunerna blev då huvudmän för den formella vuxenutbildningen.

Under besöket på Södertälje vuxenutbildning kommer Anna Ekström att hålla ett anförande för anställda inom komvux från Södertälje och Malmö samt gå en rundvandring. Därefter blir det fika och firande med lärare och elever där media är välkomna att delta.

Tid: kl. 11.30
Plats: Västergatan 2 i Södertälje

Efter lunch kommer Anna Ekström att besöka Scania för att delta i ett panelsamtal om yrkesutbildning och kompetensförsörjning.

Tid: kl. 13.00
Plats: Scania besökscentrum, Marcus Wallenberghallen, Vagnmakarvägen 2 i Södertälje

Kontakt

Tora Heckscher
Pressekreterare hos gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström
Telefon (växel) 08-405 10 00