Karolina Skog har entledigats, miljöminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Miljödepartementet

Karolina Skog till klimattoppmöte i Polen

Publicerad

Idag inleds den andra veckan av klimatmötet COP24 i Katowice, Polen. Under den andra veckan börjar mötets högnivådel med förhandlingar på ministernivå om utformandet av Parisavtalets regelbok. Sverige representeras av miljöminister Karolina Skog.

− Världens länder behöver enas om ett så ambitiöst genomförande av Parisavtalet som möjligt. Det kommer vara avgörande att man under COP24 enas om ett robust regelverk som driver på och säkerställer en sådan utveckling, säger miljöminister Karolina Skog.

Klimatmötet COP24 pågår 2-14 december i Katowice i Polen. På mötet ska medlemsstaterna besluta om det regelverk som ska styra genomförandet av Parisavtalet. Under klimatmötet hålls också den så kallade Talanoadialogen. Det blir det första tillfället sedan klimatmötet i Paris 2015 där länderna utvärderar hur det globala klimatarbetet svarar mot 1,5-gradersmålet samt hur ambitionen i klimatarbetet kan höjas.

Presskontakt

Jakob Lundgren
Pressekreterare hos miljö- och klimatminister samt vice statsminister Isabella Lövin
Telefon (växel) 08-405 10 00