Annika Strandhäll har entledigats, socialförsäkringsminister

-

Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Socialdepartementet

Regeringen utser styrelseordförande för Pensionsmyndigheten

Publicerad

Regeringen har beslutat att utse Kerstin Wigzell som ordförande i Pensionsmyndighetens styrelse. Förordnandet sträcker sig från den 1 januari 2019 till och med den 30 april 2019. Hon ersätter tidigare socialminister Göran Hägglund vars förordnande går ut.

— Med en lång karriär inom statlig tjänst och hög kompetens inom pensionsområdet är Kerstin Wigzell väl lämpad för uppdraget att leda Pensionsmyndighetens styrelse under våren, säger socialminister Annika Strandhäll.

Kerstin Wigzell har en bakgrund som generaldirektör för Socialstyrelsen och ledamot av flertalet styrelser, bland annat Polismyndighetens etiska råd. Hon är sedan tidigare vice ordförande i Pensionsmyndigheten.

En ny regering eller övergångsregeringen får därmed längre tid på sig att utse en styrelseordförande med ett längre mandat.

Presskontakt

Victor Harju
Pressekreterare hos socialförsäkringsminister Annika Strandhäll
Telefon (växel) 08-405 10 00

Prenumerera på Socialdepartementets nyheter