Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Försvarsdepartementet

Försvarsförmågan i Norden i fokus när försvarsministern besöker Rikskonferensen i Sälen

Publicerad

Försvarsminister Peter Hultqvist kommer att delta vid Folk och Försvars årliga rikskonferens i Sälen, som pågår den 13–15 januari. Försvarsministern inleder konferensen och kommer att tala om Sveriges säkerhetspolitiska prioriteringar och om betydelsen av ett stärkt nordiskt samarbete. På konferensen deltar även försvarsministrarna från Finland, Danmark och Norge.

Rikskonferensen i Sälen diskuterar årligen ämnen runt säkerhetspolitik, försvar och samhällets krisberedskap. Försvarsminister Peter Hultqvist kommer inleda konferensen den 13 januari och då tala om svenska säkerhetspolitiska prioriteringar. Måndagen den 14 januari deltar han tillsammans med Danmarks försvarsminister Claus Hjort Frederiksen, Finlands försvarsminister Jussi Niinistö samt Norges försvarsminister Frank Bakke-Jensen i en diskussion om det nordiska försvarssamarbetet.

Under årets konferens kommer också ämnen som totalförsvar, försvarssamarbetet i Europa, relationerna till USA och Kina, artificiell intelligens och klimatförändringarnas påverkan på säkerheten att diskuteras.

Kontakt

Maja Zachrisson
Pressekreterare hos försvarsminister Peter Hultqvist
Telefon (växel) 08-405 10 00