Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Näringsministern och Kungen inviger ny massafabrik

Publicerad

(Ny version) Idag gör Ibrahim Baylan sin första inrikesresa som näringsminister till Timrå. Där kommer han tillsammans med H.M. Konung Carl XVI Gustaf nyinviga företaget Svenska Cellulosa AB:s (SCA) massafabrik.

Tid:
Plats: Östrands massafabrik, Timrå kommun

Östrands massafabrik är en av de största industriinvesteringarna i Sverige. SCA har satsat 7,8 miljarder kronor i fabriken som nu blir den största produktionslinjen för blekt barrsulfatmassa i världen.

Program
16.15 Invigningsceremoni

16.45 Rundvandring i Östrands massafabrik

För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta pressekreterare Adriana Haxhimustafa.

Rättelse

Den förra versionen av pressmeddelandet namngavs fel kommun för Östrands massafabrik. Massafabriken ligger i Timrå kommun. I förra versionen stod det även att näringsministern skulle till Sundsvall. Han ska till Timrå.

Kontakt

Adriana Haxhimustafa
Pressekreterare hos näringsminister Ibrahim Baylan
Telefon (växel) 08-405 10 00