Innehållet publicerades under perioden

-

Statsministern och utbildningsministern besöker gymnasieskolor i Piteå och Luleå

Publicerad

Onsdag den 27 februari besöker statsminister Stefan Löfven och utbildningsminister Anna Ekström Norrbotten. Under dagen kommer de att ta del av olika insatser som görs i den svenska skolan för att skapa ordning och reda, stärka kunskapsfokus och öka likvärdigheten – så att alla unga får en bra start i livet.

Dagen inleds med ett besök på Strömbackaskolan i Piteå som har infört mobilrestriktioner under lektionstid på fem av sex skolenheter. Gymnasieskolan är även en av få skolor i Sverige som har högre intagningspoäng på yrkesprogrammen än på de högskoleförberedande programmen.

Efter lunch åker Stefan Löfven och Anna Ekström vidare till Luleå för att besöka Luleå gymnasieby. Där finns det tre lärstudior dit eleverna kan komma för att studera och få extra stöd utanför lektionstid, oavsett om de har svårt att nå kunskapsmålen eller behöver fler utmaningar.

Program

Kl. 10.30: Besöker Strömbackaskolan i Piteå, Lasarettsvägen 2, 941 50 Piteå

Kl. 14.15: Besöker Luleå gymnasieby, Repslagargatan 4, Luleå

Media är välkomna att delta vid programpunkterna.

Presskontakt

Gösta Brunnander
Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven
Telefon (växel) 08-405 10 00