Ardalan Shekarabi har bytt ansvarsområde, civilminister

-
Pressmeddelande från Finansdepartementet

Tillsynen av spelmarknaden stärks

Publicerad

Spelbolagen ska följa den nya spellagen och svenska konsumenter ska skyddas. Regeringen ger därför Spelinspektionen och Konsumentverket i uppdrag att rapportera vilka åtgärder myndigheterna vidtar för att se till att spelbolagen följer den nya spellagen, bland annat gällande spelreklam. Myndigheterna ska också redovisa vilka effekter som åtgärderna haft. Uppdraget ska redovisas till regeringen senast den 1 september.

- Jag har varit tydlig mot spelbranschen att jag vill se bättring när det gäller spelreklamen. Om det inte sker tillfredsställande förändring kommer staten agera. För att kunna agera snabbare om det behövs stärker vi nu tillsynen, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Den nya spellagen trädde ikraft den 1 januari. Hittills har 69 spelbolag beviljats licens för onlinespel eller vadhållning i Sverige.

 

Presskontakt

Viktor Nyberg
Pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00