Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikeshandelsminister Ann Linde medverkar den 5 februari vid Fashion Week Stockholm

Publicerad

Under sin medverkan i 2019 års Fashion Week kommer Ann Linde bland annat att träffa flera unga designers inom modeindustrin, varav många fokuserar på att utforma kläder av återvunna material. Hon närvarar vid visningen av Rave Review, som fick utmärkelsen årets modetalanger 2018.

”Jag är imponerad av Rave Review och andra talangfulla designers som t.ex. Remake och Weekday som också arbetar med återvinning.  De är ett bra exempel på hur svenskt företagande och förhoppningsvis export blir mer miljömässigt hållbar.” säger utrikeshandelsminister Ann Linde

Regeringen arbetar för att svenskt mode även fortsatt ska vara ett viktigt bidrag till svensk konkurrenskraft, och med ambitionen att Sverige ska bli världsledande i hållbar modeproduktion och konsumtion. Regeringen har även genomfört en rad satsningar för att främja svensk modeindustri utomlands, däribland Swedish Design Moves som syftar till att attrahera utländska besökare till Sverige för att konsumera mode, design och arkitektur. Totalt 28 miljoner kronor över fyra år.

”Det är jättekul att den svenska modebranschen har utvecklats till en av de snabbast växande exportnäringarna som idag står för 2,3 procent av Sveriges totala export.” säger Ann Linde.

Kontakt

Linus Glanzelius
Politiskt sakkunnig hos utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Ann Linde
Mobil 0702-95 36 86
e-post till Linus Glanzelius