Margot Wallström har entledigats, utrikesminister

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Margot Wallström till internationellt möte i Montevideo 7 februari 2019 om utvecklingen i Venezuela

Publicerad

Utrikesminister Margot Wallström reser till Montevideo den 7 februari 2019 för att delta i det första mötet i den internationella kontaktgruppen för Venezuela, som syftar till att bidra till en fredlig och demokratisk lösning på utvecklingen i landet. Uruguays regering och EU står gemensamt värd för mötet.

Den 31 januari beslutade EU att tillsätta en internationell kontaktgrupp med syfte att bidra till en fredlig, politisk och demokratisk lösning på utvecklingen i Venezuela. Gruppen söker ta fram en gemensam linje till stöd för en intern politisk process i Venezuela mot fria, transparenta och trovärdiga val, i enlighet med den venezolanska konstitutionen.Kontaktgruppen består förutom EU och Sverige av sju andra EU-medlemsländer (Frankrike, Italien, Nederländerna, Portugal, Spanien, Storbritannien och Tyskland) samt Bolivia, Costa Rica, Ecuador och Uruguay. 

Kontakt