Ann Linde har bytt ansvarsområde, från den 10 september 2019 är hon utrikesminister.

Utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor

-

EU- och handelsminister

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Ann Linde reser till Washington för att främja jämställdhet i teknikbranschen och för diskussioner om handelspolitiska frågor med USA

Publicerad

Utrikeshandelsminister Ann Linde reser till Washington den 8-12 mars. Syftet med resan är att delta i Tekla Dialogue och diskutera handelspolitiska frågor med amerikanska företrädare. Utrikeshandelsministern besöker även Austin för att främja Sveriges kulturella och kreativa näringar vid den internationella kulturfestivalen South by South West (SXSW).

Utrikeshandelsministern inleder besöket i Washington med att delta i Tekla Dialogue, ett panelsamtal med fokus att uppmärksamma problematik och lösningar kring jämställdhet inom teknikbranschen, arrangerat av KTH i partnerskap med Svenska Institutet och Sveriges ambassad i Washington. Teklafestivalen grundades av artisten Robyn 2015 och är ett initiativ med syfte att inspirera flickor att utforska teknik. Teklafestivalen blir nu internationell och Robyn är på plats i Washington, där hon även ger en konsert på kvällen.

Vidare kommer utrikeshandelsministern ha ett antal möten med amerikanska motparter om de pågående handelsdiskussionerna mellan EU och USA. Utrikeshandelsministern kommer även att träffa chefen för sanktionsmyndigheten OFAC för att diskutera uppföljningen av de numera lyfta sanktionerna mot det svenska aluminiumsmältverket Kubals ägare.