Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 9 september 2019 var hon utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor.

Mellan den 25 maj 2016 och den 20 januari 2019 var hon EU- och handelsminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 9 september 2019 var hon utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor.

Mellan den 25 maj 2016 och den 20 januari 2019 var hon EU- och handelsminister.

Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Ann Linde till South by South West för att främja Sveriges kreativa näringar

Publicerad

Den 11–12 mars är utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor, Ann Linde, i Austin, Texas vid den internationella mötesplatsen South by South West (SXSW). Besöket syftar till att främja Sveriges kulturella och kreativa näringar och stödja den svenska och nordiska satsningen på plats. Besöket görs i samband med Ann Lindes resa till Washington, där hon bland annat kommer att träffa amerikanska handelspolitiska företrädare för samtal om handelsrelationen EU-USA.

Under sitt besök på SXSW kommer Ann Linde kommer att inleda en rad seminarier, delta i samtal och träffa lokala representanter, däribland Austins borgmästare Steve Adler. Det svenska deltagandet är en del av den skandinaviska plattformen, House of Scandinavia, som har ett övergripande hållbarhetstänk och symboliserar nordiska värderingar. Planerade aktiviteter på House of Scandinavia är bland annat utställningar, panelsamtal, konserter samt nätverkande möten mellan startup-bolag, musiker och industri. Syftet med satsningen är att skapa nya kontaktytor, bidra till affärsmöjligheter och skapa uppmärksamhet om Sverige som ett progressivt land och Norden som en kreativ region.

– De kulturella och kreativa näringarna bidrar i allt större utsträckning till den samlade svenska exporten och spelar samtidigt en särskilt viktig roll för att främja bilden av Sverige som ett kreativt och innovativt land, säger Ann Linde.  

SXSW är ett årligt återkommande evenemang för de kulturella och kreativa näringarna och har under de senaste åren utvecklats till en mötesplats för kreativitet, nätverkande och affärer med särskilt fokus på musik, film och interaktiva medier. Evenemanget lockar företag och människor från hela världen.

Presskontakt

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 9 september 2019 var hon utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor.

Mellan den 25 maj 2016 och den 20 januari 2019 var hon EU- och handelsminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 9 september 2019 var hon utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor.

Mellan den 25 maj 2016 och den 20 januari 2019 var hon EU- och handelsminister.