Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Pressmeddelande från Finansdepartementet

Civilminister Ardalan Shekarabi besöker Kulturutskottet om aggressiv spelreklam

Publicerad

Den svenska spelmarknaden har omreglerats och den nya spellagen trädde i kraft den 1 januari 2019. Med anledning av det besöker Ardalan Shekarabi kulturutskottet, som är det utskott som inom riksdagen ansvarar för spelfrågor, för att informera om arbetet.

Under besöket kommer civilminister Ardalan Shekarabi att informera utskottet om arbetet med reformen och vilka frågor som är aktuella på spelområdet. Regeringen har haft anledning att särskilt fokusera på utvecklingen vad gäller spelreklam.

– Jag bjöd den 14 februari in licensierade aktörer för ett samtal. Jag var då särskilt tydlig med att branschen behöver visa handlingskraft vad gäller utvecklingen av aggressiv spelreklam. Branschen har nu fått i uppdrag att senast den 31 mars återkoppla till regeringen vilka åtgärder man kommer att vidta. Jag kommer att följa utvecklingen noga och därefter ta ställning till om ytterligare åtgärder behövs, säger Ardalan Shekarabi.

Besöket äger rum under tisdagen den 12 mars.

Presskontakt

Viktor Nyberg
Pressekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.

Statsråd på denna sida som har bytt ansvarsområde

Mellan den 21 januari 2019 och den 1 oktober 2019 var han civilminister.