Pressmeddelande från Socialdepartementet

Lena Hallengren i Kalmar och Nybro på Internationella kvinnodagen

Publicerad

På Internationella kvinnodagen, fredagen den 8 mars, befinner sig socialminister Lena Hallengren i Kalmar och Nybro. Under dagen kommer hon bland annat att göra ett verksamhetsbesök på Ungdomsmottagningen.

– Som socialminister är det självklart för mig att ha fokus på jämställdhet varje dag, inte bara den 8 mars. Men 8 mars är också en dag att lyfta de utmaningar vi har, och i år vill jag lyfta unga kvinnors hälsa och ohälsa. Många unga kvinnor vänder sig till Ungdomsmottagningen i Kalmar. Jag ser fram emot att ta del av deras erfarenheter och tankar, säger socialminister Lena Hallengren.

Program:

11:30-12:30 Verksamhetsbesök på Ungdomsmottagningen, Södra Långgatan 43.

13:00-13:30 Inledningsanförande vid Länsstyrelsen Kalmar läns jämställdhetsdag, ”genderEQ”.

14:30-15:30 Besök på Kährs fabrik i Nybro

16:00-17:00 Besök hos GS-facket på Kährs fabrik i Nybro

Lena Hallengren finns tillgänglig för media under dagen.

Kontakt: 
Catharina Piazzolla
catharina.piazzolla@regeringskansliet.se
072-2487237

Prenumerera på Socialdepartementets nyheter