Innehållet publicerades under perioden

-

Peter Eriksson har entledigats, minister för internationellt utvecklingssamarbete

-

Bostads- och digitaliseringsminister

-

Magdalena Andersson och Peter Eriksson deltar i nordisk-baltiska möten om Världsbanken i Reykjavik den 4–5 mars

Publicerad

Som ett led i den pågående rekryteringsprocessen för en ny president i Världsbanksgruppen träffar de nordisk-baltiska guvernörerna den nyligen nominerade amerikanske kandidaten till posten, David Malpass. Samtalen äger rum den 4 mars och från Sverige deltar finansminister Magdalena Andersson och minister för internationellt utvecklingssamarbete Peter Eriksson.

Den 5 mars deltar Peter Eriksson i guvernörsmötet för den nordisk-baltiska valkretsen i Världsbanksgruppen med Kristalina Georgieva, Världsbanksgruppens ställföreträdande president. På mötet ska guvernörerna bland annat diskutera den globala ekonomiska kontexten och Världsbanksgruppens roll i genomförandet av Agenda 2030, stödet till de fattigaste länderna genom den Internationella utvecklingsfonden (IDA) samt bankens roll i klimatfrågan.

Presskontakt

Viktor Nyberg
Tf. pressekreterare hos finansminister Magdalena Andersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Hanna Hessling
Pressekreterare hos minister för internationellt utvecklingssamarbete Peter Eriksson
Telefon (växel) 08-405 10 00