Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Matilda Ernkrans talar vid seminarium för att motverka sexuella trakasserier och genusbaserad utsatthet i akademin

Publicerad

I dag, fredag den 8 mars, inledningstalar Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, vid ett seminarium på Karolinska institutet. Temat för seminariet är hur akademin tar vidare arbetet efter #metoo och hur svensk högskolesektor gemensamt kan förbättra arbets- och studiemiljön på våra lärosäten.

Tid: 8 mars 2019 kl. 14.00-16.00

Plats: Nobel Forum, Nobels väg 1, Stockholm

På seminariet kommer också Vetenskapsrådet att presentera en ny internationell forskningsöversikt och Universitets- och högskolerådet delge erfarenheter från sitt regeringsuppdrag om att förebygga sexuella trakasserier.

 

Presskontakt

Jasmina Sofic
Tf pressekreterare hos minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans
Telefon (växel) 08-405 10 00