Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Säkerhet kring gasbussar diskuteras med EU-kommissionär

Publicerad

I dag träffar infrastrukturminister Tomas Eneroth EU-kommissionens Violeta Bulc med ansvar för transport och infrastruktur för att diskutera säkerhet med gasbussar.

Med anledning av den explosion av en gasbuss i Stockholm den 10 mars kallade regeringen in berörda aktörer för att få en lägesbild av säkerhetsarbetet kring gasbussar. Även i övriga Europa används gasbussar och därför är det angeläget att ta ett större grepp om säkerhetsarbetet. Europa behöver gå före i omställningsarbetet och därför ta ett helhetsgrepp om säkerhetsfrågor som rör gasbussar. 

- Jag och kommissionär Bulc kommer idag att träffas för att bland annat prata om gasbussar. Omställning av transportsektorn är angeläget och gasbussar är en viktig del i att ställa om. Då behöver säkerhetsarbetet prioriteras, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth. 

Tomas Eneroth kommer att träffa kommissionären vid informella ministerrådet i Bukarest under förmiddagen idag. 

Presskontakt

Karin Boman Röding
Pressekreterare hos infrastrukturminister Tomas Eneroth och pressamordnare på Infrastrukturdepartementet
Telefon (växel) 08-405 10 00