Pressmeddelande från Socialdepartementet

Socialminister Lena Hallengren till Reykjavik

Publicerad

Onsdagen den 27 mars träffas Nordiska Ministerrådet för social- och hälsopolitik i Reykjavik. Sverige företräds av socialminister Lena Hallengren.

– Vi i de nordiska länderna har ofta liknande problem och möjligheter, exempelvis när vi talar om en befolkning som blir allt äldre eller om glesbygdens specifika utmaningar. Därför är samarbetet både viktigt och självklart för mig, säger socialminister Lena Hallengren.

Mötet sker på Culture House (Safnahús) på Hverfisgata 15 i Reykjavik. Socialministern finns tillgänglig för media under dagen.

 

Om Nordiska ministerrådet

Nordiska ministerrådet är de nordiska regeringarnas officiella samarbetsorgan. Rådet arbetar för gemensamma lösningar för positiva effekter i Norden. Ministerrådet består av de fem nordiska länderna samt Grönland, Färöarna och Åland. Ordförandeskapet roterar mellan de fem medlemsländerna för ett år i taget och den 1 januari 2019 tog Island över ordförandeskapsklubban.

Kontakt

Mikael Lindström
Pressekreterare hos socialminister Lena Hallengren
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-0785260
e-post till Mikael Lindström

Prenumerera på Socialdepartementets nyheter