Ann Linde har bytt ansvarsområde, från den 10 september 2019 är hon utrikesminister.

Utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor

-

EU- och handelsminister

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Ann Linde besöker Hannovermässan när Sverige är partnerland

Publicerad

Sverige står i fokus som partnerland vid årets Hannovermässa, världens största industrimässa. Utrikeshandelsminister och minister för nordiska frågor Ann Linde besöker mässan den 2-3 april för att synliggöra det svenska engagemanget. På Hannovermässan myntades begreppet ”Industri 4.0.” och en stor del av programmet kommer att handla om hur den traditionella industrin kan dra nytta av teknologins möjligheter i omställningen mot ökad digitalisering och automatisering.

- Vi vill synliggöra för potentiella partners vad svenska företag har att erbjuda inom smart industri och vilken betydelse vår förmåga till samarbete mellan näringsliv, stat och akademi har spelat i att skapa ett innovationsklimat i världsklass. Att vara partnerland är också en möjlighet att visa fram vad Sverige har att erbjuda som investeringsland och att förmedla en modern och spännande Sverigebild, säger Ann Linde.

Samarbete och innovation – ”Co-Lab” - står i fokus för det svenska engagemanget. 160 svenska företag - varav 33 start-ups, organisationer, myndigheter, universitet och andra aktörer visar upp sina lösningar på mässan och allt sker i samverkan. I den nationella paviljongen kan besökarna se en produktionslinje från råvaror till processindustri och tillverkning. Det blir också seminarier, riktade möten och kulturella framträdanden med mat, musik och dans.

- Hannovermässan är en fantastisk plattform för svenska företag och regioner att marknadsföra sig internationellt och i Tyskland som är Sveriges största exportmarknad, säger Ann Linde.

Hannovermässan invigs den 31 mars och pågår den 1-5 april. Den svenska delegationen leds av statsministern som tillsammans med förbundskansler Angela Merkel besöker Hannovermässan den 31 mars-1 april. Även prins Carl Philip, näringsminister Ibrahim Baylan, minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans och energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman kommer att besöka Hannovermässan när Sverige är partnerland.

Presskontakt