Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Exportsatsning för hållbarhet och jobb i hela landet

Publicerad

Sedan 2015 har regeringen genomfört en historisk exportsatsning – och vår exportstrategi har gett effekt. Sveriges export slår rekord. Ungefär 1,4 miljoner svenskar går till jobbet tack vare vår export. Nu förstärker vi satsningarna med 65 miljoner kronor i ändringsbudgeten på att främja svensk export och utländska investeringar.

- Det här är en satsning för att utveckla vår framgångsrika exportstrategi med fokus på ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet – för arbetstillfällen i hela landet och ett starkare samhälle, säger utrikeshandelsminister Ann Linde.

Utländska företag står för runt halva exporten och nästan 700 000 jobb i den privata sektorn. I investeringsfrämjandet prioriteras företag vars investeringar tillför jobb, kapital, kunskaper och nya marknader till svenska näringslivet.

Kontakt

Klara Linder
Pressekreterare hos utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Ann Linde
Telefon 08-405 50 13
Mobil 073-0725927
e-post till Klara Linder