Ann Linde har bytt ansvarsområde, från den 10 september 2019 är hon utrikesminister.

Utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor

-

EU- och handelsminister

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Exportsatsning för hållbarhet och jobb i hela landet

Publicerad

Sedan 2015 har regeringen genomfört en historisk exportsatsning – och vår exportstrategi har gett effekt. Sveriges export slår rekord. Ungefär 1,4 miljoner svenskar går till jobbet tack vare vår export. Nu förstärker vi satsningarna med 65 miljoner kronor i ändringsbudgeten på att främja svensk export och utländska investeringar.

- Det här är en satsning för att utveckla vår framgångsrika exportstrategi med fokus på ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet – för arbetstillfällen i hela landet och ett starkare samhälle, säger utrikeshandelsminister Ann Linde.

Utländska företag står för runt halva exporten och nästan 700 000 jobb i den privata sektorn. I investeringsfrämjandet prioriteras företag vars investeringar tillför jobb, kapital, kunskaper och nya marknader till svenska näringslivet.

Presskontakt