Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Finansdepartementet

Fortsatt lägre moms på naturguidning

Publicerad

Regeringen avser att inte gå vidare med riksdagens tillkännagivande om att höja momsen på naturguidning från 6 till 25 procent. Partierna som står bakom januariavtalet är överens om att behålla den lägre momssatsen. Syftet är att främja möjligheterna att bedriva naturturism och locka fler att upptäcka den svenska naturen.

Regeringen avser att presentera förslaget om att behålla den lägre momssatsen i vårändringsbudgeten som presenteras 10 april. Vårändringsbudgeten är en del av budgetsamarbetet mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.

Den offentligfinansiella effekten av att inte höja momsen 1 juli 2019 beräknas ha en delårseffekt på 0,17 miljarder kronor för 2019.

Presskontakt

Isabel Lundin
Pressekreterare hos finansminister Magdalena Andersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Per Strängberg
Pressekreterare hos finansminister Magdalena Andersson
Telefon (växel) 08-405 10 00